Visszatért az alapító

Néhány napja jelentették be, hogy Roy Rubin a Magento egykori társalapítója és vezérigazgatója visszatért a céghez. Roy egy kiemelkedően, tapasztalt veteránnak és sikeres üzleti befektetőnek számít a szakmában, számos sikeres e-kereskedelmi céget indított útjának, például a TaxJar-t és a Namogoo-t. Visszatérése a cégcsoportba részben a Magento függetlenségének és innovációs bombájának a Magento 2-nek köszönhető.

A távozás és visszatérés

„Izgalommal tölt el, hogy visszatérhetek egy olyan céghez és környezethez, amelyet mélyen tisztelek és amelynek a lehetőségeiben annyira hiszek. Független cégként, az elmúlt egy évben a Magento termék annyira roham tempóban fejlődött, hogy az már hihetetlen” - állapítja meg Roy Rubin - „Nagyon tetszik az irány, amelybe Mark Lavelle (a Magento jelenlegi vezérigazgatója) és csapata viszi a céget, meg vagyok győződve róla, hogy a teljes Magento világ az ő víziójuk mellett áll. Borzongató a tudat, hogy lehetőséget kaptam a részesévé válni ennek a jövőnek.”

Visszatért a Magento alapítója

Roy Rubin társalapítója volt a Varien cégnek amely útjára indította a Magentot 2008-ban, majd 2011-ben megegyezett az eBay-jel a Varien és ezzel együtt a Magento felvásárlásáról. Ezekben az időkben már formálódott a Magento 2 gondolata, valamint a Magento 1 technológiai fejlődése megállni látszott az 1.7-es verziónál. 2012-ben elhalasztották a megjelenését a 2.0-nak, 2013-ban pedig open source-olták a Magento 2-t a GitHubra, azonban az eBay agresszívan próbálta a saját X.Commerce családjába olvasztani a Magento szoftvert és szabályozni a platform fejlődését. 2013-ban a Magento 2.0 helyett megjelent az 1.8, ebben az évben hagyta el a céget Roy. Ezt követően tanácsadóként hivatalosan is kapcsolatban maradt a Magentoval egészen 2016 őszéig, amikor is visszatért a vezetőségbe.

A megállíthatatlan Magento

A körülmények dacára, az utóbbi években négyszer egymást követően a Magento lett az első számú e-kereskedelmi platform - a felmérést az Internet Retailer végezte a top ezer webáruház adatai alapján.

2015 óta a Magento független, nagyobb üzleti befolyással rendelkezik, több befektető áll mögötte, valamint újabb és újabb Magentoval kapcsolatos termékeket és szolgáltatásokat dob a piacra egyre nagyobb hírnevet szerezve magának. A cég függetlensége egyre több befektetőt és partnert vonz, amely tovább növeli a Magento előnyét és gyorsítja a fejlődését. Roy Rubin visszatérése és nyilatkozata egy újabb stratégiai lépés, amellyel a Magento még inkább meghatározóvá válik az online kereskedelemben.