A Burger King is Magentot használ

A Burger King azon 1200 franchise egyike, amely a termékeinek elkészítéséhez szükséges hozzávalókat egy a Meyer QSL cég által biztosított platformon keresztül rendelte meg. 2014-ben a Burger King megbízta a QSL-t, hogy biztosítsanak számukra egy modernebb rendszert, amely képes kezelni az egyedi rendelési folyamatokat, robusztus B2B funkcionalitással rendelkezik és magasan skálázható, így felkészítve a terhelésre.

B2B webáruház képességek

A Magento konfigurálható, kötegelt és csoportos termék típusai, a komplex kedvezményrendszere és a vásárlói csoport funkcionalitása ideálissá teszik a rendszert nagykereskedői használatra. Olyan nagy nevek érintkeztek már a Magento technológiával mint pl. a Coca Cola, a Nestlé vagy Burger King - áll a Magento oldalán.

A Magento és a Burger King közös sikere

Magento Burger King B2B

...a Magento karmesterként irányítja a teljes folyamatot a rendeléstől a szállításig a Burger King számára.

A Burger King megbízta a QSL-t, hogy cseréljék le a régi rendszerüket egy újabbal, amely a jelenkor igényeit elégíti ki és a jövő kihívásaira is felkészült. A QSL végül a NETZ98 nevű céggel lépett kapcsolatba, amely Magento alapú e-kereskedelmi megoldásokra szakosodott. A végeredmény végül az lett, hogy a Magento karmesterként irányítja a teljes folyamatot a rendeléstől a szállításig a Burger King számára. Egy kétirányú kapcsolaton alapuló interfész lefejlesztésével integrálták a webshopot a már meglévő logisztika kezelő rendszerrel, amely a teljes szállítási folyamatért és az időzítésekért felel. A rendszert úgy készítették el, hogy az akár több ügyfél számára is használható legyen. Vagyis a fejlesztés során minden funkciót úgy fejlesztettek le, hogy azok a Magento multi-store funkcionalitásával együtt is alkalmazhatók legyenek, így a fejlesztőcég megoldása más üzletágakban működő B2B shopok számára is adaptálható. A fejlesztés végül mindösszesen hat hónapot vett igénybe.

Hamburger

Jelenleg 700 németországi Burger King használja a Magento Enterprise-t nagykereskedelmi tevékenységre, amelyen keresztül csúcsidőben több mint 1000 rendelést adnak le óránként 5000 termékből válogatva.

Öveket bekapcsolni!

Egy másik kiemelendő gigantikus Magento projekt a frankfurti repülőtér, a világ egyik legnagyobb légi csomópontja. A projektet a német AOE fejlesztette. A végeredmény egy részben Magentoval meghajtott omnichannel rendszer, amely 300 üzletet tartalmaz, 35 különböző ERP rendszerhez és szolgáltatáshoz integrálódik 61 millió utast szolgálva ki.

„Ami igazán különleges ebben a megoldásban, hogy ez az első igazi multi-kiskereskedő, multi-channel, multi-minden megoldás, amelyet számtalan platformon használhatsz.” - Kian Gould, az AOE vezérigazgatója.