Megnyílt a Magento Marketplace!

A Magento Connect bezár, helyette mától itt a Magento Marketplace! A régi Connect csak ingyenes modulokat engedett hosztolni, a megvásárolható modulokat pedig harmadik felek értékesítették. Ezzel szemben a Magento Marketplace fizetős, ellenőrzött modulok megvásárlását is lehetővé teszi, a Marketplace gyakorlatilag olyan mint a Google Play vagy az App Store. Nézzük pontosan mit is tud az új platform és mikor zár be a régi.

A Magento Marketplace-t tavaly jelentették be és az idei első negyedévre tervezték az indítását. A Marketplace-t elsősorban a Magento modul fejlesztők tartották szükségesnek, ugyanis a Connecten nem lehetett fizetett modulokat értékesíteni. Az új platform végre megjelent, modulokat és sablonokat lehet rajta vásárolni - egyelőre csak a Magento 2-höz. A felület egy összetett és ezúttal felhasználóbarát keresőt biztosít a bővítmények közötti böngészéshez.

Magento Marketplace

További újdonsága a Magento Marketplace-nek, hogy nem csak a bővítményeknek nevezett sablonok és modulok közül lehet válogatni, hanem szolgáltatást is lehet vásárolni az új piacteren, pl. Telepítést, supportot, üzemeltetést.

A Magento Connect bezár

A Magento 1-hez a modulokat továbbra is a Magento Connect listázza, azonban a Connect még idén bezár. A rajta lévő Magento 1-es modulokat a Marketplace-re fogják migrálni ebben a félévben, év végén pedig lekapcsolják a Connectet.

Megbízhatóbbak lesznek a modulok a Magento 2-höz

A Marketplace sokkal nagyobb színvonalat képvisel, mint a Connect. A Connectre egy laza ellenőrzés keretében kerülhettek a fejlesztő cégek moduljai, míg a Marketplace komoly elvárásokat támaszt a minőséggel kapcsolatban és fenntartja a jogot, hogy a bizonytalanul működő vagy egymásra hasonlító, esetleg nem túl hasznos modulokat eltávolítja az áruházból vagy eleve nem publikálja azokat. Minden modul automatizált teszten esik át, az így átment modulokat manuálisan ellenőrzik technológiai és üzleti szempontból egyaránt. A Magento a Marketplace megnyitásával egyértelműen szintet lép a még magasabb minőség és megbízhatóság irányába.